Petra Zwang nieuwe fractievoorzitter

Geplaatst op 23-05-2017 om 08:39 uur

Na ruim 3 jaar fractievoorzitterschap in deze zittingsperiode draagt Peter Groeneweg de voorzittershamer over aan Petra Zwang. Groeneweg: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Petra dat goed oppakt. Zij kijkt weer anders tegen dingen aan en een frisse blik is heel goed! Ik draai immers al wat jaartjes mee en ik gun haar een kans om nieuwe ervaringen op te doen, zeker in het laatste jaar naar de verkiezingen toe.”


Petra Zwang is bezig aan haar eerste periode als raadslid. Ze maakt o.a. deel uit van de agendacommissie en zit regelmatig commissievergaderingen voor. Dat gaat haar goed af. In het dagelijks leven is ze werkzaam bij de gemeente Rotterdam, vroeger bij Onderwijs en nu bij Personeel en Organisatie (HRM). Petra Zwang: “Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd maar ook veel van mijn ervaring kunnen toepassen. Ik kijk er echt naar uit om de fractie te gaan leiden. Niet alles is nieuw voor me want Peter vroeg me af en toe al om hem te vervangen.” Ze vindt de nieuwe taak: “Leuk en spannend!”

Zwang kwam bij de PvdA in het vizier als actieve bewoner in de Woudhoek. Ze richt zich als raadslid vooral op het sterker maken van bewonersparticipatie: “Maar dan moet je die bewoners die problemen signaleren en er iets mee willen doen, wel serieus nemen en een goede steun in de rug bieden. Of het nu gaat om de wateroverlast in Oost of de decentralisaties in het sociale domein!”

In de komende weken zullen Zwang en Groeneweg elkaar nog afwisselen maar het is de bedoeling dat de nieuwe fractievoorzitter de behandeling van de Zomernota als woordvoerder van de PvdA oppakt. Groeneweg blijft lid van de raadsfractie.

Naar het nieuwsoverzicht