Mantelzorgbijeenkomst zaterdag 30 september 2017

Geplaatst op 15-09-2017 om 10:14 uur

De P.v.d.A. ziet de mantelzorgers en de vrijwilligers als het cement van de stad. Daarom vinden wij het belangrijk om mantelzorgers onze waardering te geven. 
Zo heeft de P.v.d.A  al diverse zaken kunnen initiëren o.a. mantelzorg parkeren en de vrijwilligerspas voor mantelzorgers.

Soms heb je daar een lange adem voor nodig, want b.v. het mantelzorg parkeren is in 2013 voor het eerst aangekaart. Wij hebben het vuur brandend gehouden en dat heeft geresulteerd in de mantelzorg parkeren pilot (afgelopen voorjaar). 
Wij zijn blij dat deze pilot is uitgebreid, en de verlenging wordt na de zomervakantie ingezet. 
De vrijwilligerspas ook beschikbaar maken voor mantelzorgers had gelukkig een minder lange aanloop nodig, ons voorstel in de raad is met groot enthousiasme ontvangen. zodat deze waardering dan ook binnen afzienbare tijd ingevoerd kan worden.

Nu zijn wij op zoek naar nieuwe, praktische initiatieven waarmee we  mantel-zorgers kunnen ontlasten. Geen gigantische, hoogdravende zaken maar behapbare, realiseerbare brokken, waarmee een mantelzorger écht geholpen is.

Graag horen wij uw ideeën, want niemand weet beter dan ú waar een mantel-zorger behoefte aan heeft.

Wij nodigen u uit om op zaterdag 30 september met ons in gesprek te gaan onder het genot van koffie/thee met wat lekkers. U wordt welkom geheten in de grote zaal van locatie de Brug aan het Heijermansplein 35, 3123 LA Schiedam.

Deze is bereikbaar per OV en er is onbetaalde parkeergelegenheid.

Er zijn diverse tafels, ieder met eigen ervaringsdeskundigheid, waar u bij aan kunt sluiten. Zo zal iemand met een jongere zorgvrager misschien het liefste aansluiten bij Jolanda Elzinga van : “Meet the Parents”. Iemand met een oudere zorgvrager bij een andere tafel. Misschien heeft u ideeën op het gebied van Minters of WOT. Ook die terreinen hebben een “eigen” tafeldame.

Voor wij ons opsplitsen in “tafelgroepen” krijgen we eerst nog een relevante korte presentatie.

Inschrijving

Meldt u aan, maar let op ! 

Voor deze middag geldt: maximaal 50 personen.

U kunt zoch line aanmelden via de volgende link: http://bit.ly/2xoO2Zk

U kunt uw gegevens ook per sms, E-mail of telefoon doorgeven. Graag de volgende gegevens vermelden: naam, telefoonnummer, emailadres en met hoeveel personen u komt (mantel-zorgen doe je vaak met meerdere familieleden of vrienden). 

Wij sturen u een week van te voren het programma toe. 

Digitaal formulier: http://bit.ly/2xoO2Zk
e-mailadres: pvdafractie-schiedam@outlook.com
Telefonisch of per SMS aanmelden: 06 48 72 87 74 (tijdens kantooruren) 

Hanke Clausen/Petra Zwang

P.v.d.A Fractie / Schiedam

Naar het nieuwsoverzicht