Serkan Kiliškaya: Uitvoeringsprogramma Parkeren

Geplaatst op 13-10-2017 om 10:48 uur

De bijdrage van raadslid Serkan Kiliçkaya over het Uitvoeringsprogramma Parkeren in de raadscommissie van 10 oktober 2017:

Vandaag stond het Uitvoeringsprogramma Parkeren op de agenda. Het is een interessant agendapunt. Wat bij ons onder andere  interesse wekt zijn de bedrijfsbusjes. Wij begrijpen het dilemma dat door de bedrijfsbusjes is ontstaan. In een aantal wijken wordt de hoge parkeerdruk veroorzaakt door  bedrijfsbusjes. Tevens zouden ze voor uitzichtbelemmering zorgen, maar wij begrijpen ook dat de eigenaren van de busjes hun busje liever zo dicht mogelijk bij hun huis willen parkeren om diefstal tegen te gaan. Mijn vraag aan de wethouder was: wat gaat het college nu met wijken en bewoners bespreken als oplossing van dit dilemma.

Wij vonden het fijn dat er in het Uitvoeringsprogramma aandacht wordt besteed aan bijzondere doelgroepen.  De PvdA-fractie  heeft zich hard voor gemaakt voor de mantelzorgers. Wij wachten de uitkomst van de pilot met spanning af. En vroegen de wethouder om ook te kijken naar moderne technieken om mantelzorgparkeren te vergemakkelijken.

Wij lezen in het Uitvoeringsprogramma Parkeren ook dat bepaalde gebieden in de wijk Nieuwland voor parkeerregulering in aanmerking komen als de bewoners dat wensen.

We weten allemaal dat de wijk Nieuwland een wijk is waar vele mensen het niet breed hebben. Waar elk dubbeltje omgedraaid moet worden. De wijk Nieuwland behoorde tot de Vogelaar-wijken. Een probleemwijk die extra investeringsbudget kreeg van Minister Vogelaar als gevolg van de stapeling van sociale, fysieke en economische problemen die zich daar voordeed.  Een lichtpuntje in Nieuwland is de bruisende winkelstraat, de Nolenslaan. Volgens mij is het slechts in theorie een optie om betaald parkeren in te voeren in Nieuwland. En geen serieuze optie.

Dat blijkt ook wel uit de reactie op Facebook.

Ik had op mijn facebook account de vraag gesteld of men voor betaald parkeren was of niet? Veel Nieuwlanders waren tegen betaald parkeren. Tevens waren enkele ondernemers ook tegen betaald parkeren op de Parkweg. Het lijkt er veel op dat u hiermee al het antwoord heeft meneer de wethouder.

We hoorden dat het mobiel parkeren niet overal vlekkeloos werkt met verschillende partijen. Ik heb de wethouder gevraagd of dit  klopt, of dit een structureel probleem was en wanneer het opgelost gaat worden.

Naar het nieuwsoverzicht