Tijdelijke voortzetting gratis OV voor minima

Geplaatst op 23-01-2018 om 19:54 uur

Het Schiedams college van B&W en de RET hebben overeenstemming bereikt over een overbruggingsperiode voor het gratis OV voor minima in Schiedam. De Partij van de Arbeid is blij met dit voorlopige resultaat. Het voorkomt dat er na de gemeenteraadsverkiezingen abrupt een eind komt aan een maatregel die voor veel Schiedammers een uitkomst was en een kans om mee te blijven doen aan de samenleving. “Gratis OV voor minima” was in 2014 een prioriteit voor de PvdA Schiedam en dat is het opnieuw voor de komende verkiezingen!

In oktober 2017 had de Schiedamse gemeenteraad in de raadscommissie de evaluatie 'Vrij reizen voor minima' besproken. Uit onderzoek van de gemeente Schiedam is gebleken dat de voorziening positief gewaardeerd door de gebruikers.

Het college van B&W stelt voor te kiezen voor een overbruggingsperiode van 1 april 2018 tot 1 oktober 2018, waarna er een nieuw contract met de RET moet worden aangegaan. Met de overbruggingsperiode van 6 maanden zou een vervolg gegeven worden aan de regeling 'Vrij reizen voor minima', het huidige contract loopt op 31 maart 2018 af.

De overeenkomst voor de verlenging is onder voorbehoud van goedkeuring door de vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de instemming van de Schiedamse gemeenteraad. Het onderwerp zal aan bod komen tijdens de raadsvergadering op 30 januari 2018. Foto: MetroRET

Naar het nieuwsoverzicht