In gesprek: Mario en Zeynep

Geplaatst op 18-03-2018 om 12:05 uur

Zeynep komt binnen en zegt dat ze zich aan het voorbereiden is op de vele vrije avonden die er aan zitten te komen. Ik vraag haar of ze al een idee heeft wat ze met haar vrije tijd wil gaan doen.

Ze geeft aan dat ze weer leuke dingen wil gaan doen met haar broertje, daarnaast wil ze haar actieve rol in de wijk weer opnemen. Zeynep heeft een fulltime baan, maar wellicht is dit ook wel een moment om iets voor zichzelf te beginnen op het gebied van onderwijs. Als er dan nog tijd overblijft, dan gaat Zeynep ook weer sporten.

 

Wat is je van de afgelopen vier jaar het meest bijgebleven?

Het eerste I’ve tot the power evenement dat werd georganiseerd waarbij allerlei jongeren van verschillende afkomst waren vertegenwoordigd. Zij bleken later bij het vervolg ervan ook telkens betrokken te blijven. Gisteravond bijvoorbeeld bij het jongerendebat. Veel jongeren van onder andere de Yets foundation hadden daar een actieve rol. Het optreden van de jongeren tussen al die raadsleden is ontwapenend.

 

Ben jij van plan om na de verkiezingen nog een rol te spelen in de lokale politiek?

Ik wil zeker betrokken blijven bij de lokale politiek, ik ga het ook heel nauw volgen. De reden dat ik niet meer verkiesbaar ben heeft te maken met persoonlijke omstandigheden. Ik heb de afgelopen vier jaren veel kostbare dierbaren verloren en ben daarnaast behoorlijk ziek geweest en daar ben ik nog steeds herstellende van. Als dit niet allemaal was gebeurd, dan had ik mij gewoon verkiesbaar gesteld. Het lijkt mij bijvoorbeeld hartstikke leuk, om als ik volledig hersteld ben, een rol te spelen in het afdelingsbestuur van de PvdA.

 

Als je de afgelopen vier jaar bekijkt, is het je dan mee- of tegengevallen?

In het begin viel het best wel tegen, ik had er niet op gerekend om verkozen te worden, ik stond op plek veertien. Ik moest dus een andere mindset zien te vinden. In het begin ging het allemaal heel snel en moest ik soms denken waar ik in beland was. Ik was naast het raadslidmaatschap ook nog bezig met afstuderen en het overdragen van mijn werk met de jongeren in de wijk. Het was dus in het begin zwaarder dan ik had verwacht. Met de tijd begon het steeds meer mee te vallen en kon ik mijn draai beter vinden. Dat komt ook wel door de fractie, want we hebben een heel leuke fractie.

 

Wat wens je de volgende fractie toe?

Ik wens de volgende fractie veel wijsheid toe en ik hoop dat ze net zo goed met elkaar kunnen samenwerken als ik met de huidige fractie kon werken. En gezien de kandidaten moet dat haast wel lukken.

Naar het nieuwsoverzicht