College Schiedam zet een kwetsbare groep in de kou

Geplaatst op 12-09-2018 om 20:31 uur

Vandaag meldt het Schiedams college dat het gratis OV voor de minima niet gecontinueerd wordt. Voor de PvdA een enorme teleurstelling.

Gratis Openbaar Vervoer heeft de afgelopen drie jaar enorm bijgedragen aan het verminderen van een van de ernstigste verschijnselen van armoede, het isolement waarin mensen terecht komen als ze in armoede leven, simpelweg omdat ze weer ergens naartoe kunnen. Maar dat is niets waard voor het college. Het gratis OV voor minima was een regeling waar de gehele Schiedamse raad bij betrokken is geweest maar nu buiten spel staat.

Dit college laat hiermee een kwetsbare groep Schiedammers in de kou staan. Letterlijk. Want, zo zegt het college in de brief aan de raad, “fietsen is een goed en gezond alternatief. “ Dat slechts 30% een fiets heeft, daar gaat het college een oplossing voor zoeken. Wanneer? Dat moeten we maar afwachten.

De PvdA vraagt zich af of het college het eigenlijk gewoon niet wil. En nu met een slap excuus komt dat de RET een te hoog bedrag vraagt en dat het niet onderhandelbaar is.

De PvdA is echter van mening dat het belang voor de groep minima die gebruik maakt van het gratis OV zo zwaar weegt, dat er moet worden gekeken naar iedere mogelijkheid om het vrij reizen voor minima in stand te houden.
Laat het duidelijk zijn, voor de PvdA is hier het laatste woord nog niet over gezegd!

Naar het nieuwsoverzicht