Gratis OV voor minima afgeschaft, minima in de kou

Geplaatst op 24-09-2018 om 21:52 uur

Gratis OV voor minima afgeschaft, minima in de kou!

 De PvdA Schiedam is boos op het college van VVD, AOV, GL, D66, PS en CDA omdat zij de minima in Schiedam hebben beroofd van hun gratis openbaar vervoer.

Het college had duidelijk geen zin in de voortzetting van de regeling die minima in de stad voorziet van een mogelijkheid om te participeren. Dat blijkt onder meer uit het proces dat door het college is gevolgd, waarbij slecht is onderhandeld met de RET. Door deze slechte onderhandelingen is de uiteindelijke prijs die de RET vraagt veel te hoog uitgevallen. Fractievoorzitter Zwang:” de wethouder durfde het niet aan om zelf de onderhandelingen te voeren met de directie van de RET. Hierdoor is men niet verder gekomen dan verkennende ambtelijke gesprekken. D66 wethouder Bregman beweert weliswaar dat er een bewust proces is gevolgd en dat de onderhandelingen in het college zijn voorbereid, maar uit de besluitenlijsten van het college blijkt het tegendeel. Er is geen enkel collegebesluit over het aangaan van de onderhandelingen, laat staan van kaders die gesteld zijn.” 

Door het afschaffen van het gratis OV  kunnen de minima vanaf 1 oktober geen gebruik meer maken van het vrij reizen. Alleen voor de gepensioneerde minima blijft het nog heel even.  Fractievoorzitter Zwang: “dit is een klap voor die mensen die bijvoorbeeld op bezoek konden in het ziekenhuis. De eenzaamheid zal door het afschaffen van deze regeling weer toenemen want velen zullen niet meer in staat zijn om er op uit te trekken. “

Dat een grote groep nu gepakt wordt én het gevoerde proces leiden er toe dat de PvdA zeer boos is en het college ter verantwoording zal roepen in de gemeenteraadsvergadering van 25 september. Fractievoorzitter Zwang:”  de fouten bij de onderhandelingen zijn nu niet meer te repareren, dat is onverteerbaar. Wij laten het er niet bij zitten!”

Naar het nieuwsoverzicht