Minister Plasterk bezoekt Schiedam

Geplaatst op 29-10-2013 om 09:58 uur

Op 28 oktober bracht minister Plasterk een bezoek aan Schiedam.

Na ontvangst op het Stadskantoor door burgemeester Lamers , wethouder Stam en gemeentesecretaris van Ginkel ging het gezelschap naar boven in het Stadskantoor waar in de bibliotheek een vrijwilligersbank is opgezet. Onder het genot van een kopje koffie werd de minister bijgepraat over alle laatste initiatieven.

Toen naar de Lorentzlaan 14 waar de Kinderkledingbank een hele grote zaak heeft met heel veel gebruikte kinderkleding. Een efficiënte en doelmatige nuttige organisatie, passend in deze tijd. De bedoeling was om alles te voet te doen vanaf het stadskantoor maar de enorme storm en slagregens gooiden roet in het eten en moest een ieder per auto zich van plek naar plek verplaatsen(wel met elkaar reizend)

Daarna ging men naar de Hoogstraat 85 waar 'Schiedam doen' actief is. Alles wordt daar met professionele camera's vastgelegd. Het gezelschap kwam midden in een discussie over vrijwilligerswerk terecht.

De minister maakte van de gelegenheid gebruik om snel even een blik op de Lange Haven en de Appelbrug te kunnen werpen.

Daarna terug naar het Stadskantoor om een platform'Gemeenten van de toekomst" te starten. Burgemeester Lamers deed de aftrap en daarna  legde de minister  uit dat gemeenten van elkaars initiatieven kunnen leren en er hun voordeel mee moeten doen.

Wethouder Stam was de laatste spreker deze dag en benadrukte het werk dat het rijk gaat doorzetten naar de gemeenten, veel goede kanten heeft omdat de burger dichterbij zijn gemeente staat dan bij het rijk. Er zijn al proeven gaande die kinderen met problemen niet meer via 'negen' loketten door te sluizen maar slechts een.

Naar het nieuwsoverzicht